Almanya’nın kilosunu konuştuğu bebek

Almanya Saksonya-Anhalt eyaletinde dünyaya gelen Ida bebek, hem doktorları hem de ebeveynlerini şaşırttı. Ida’ya “XXL bebek” denmeye başlandı.

Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaleti Salzwedel belediyesinde bulunan Altmark Kliniği’nde beş kilonun üzerinde bir bebek dünyaya geldi. Klinikten yapılan açıklamada, geçen hafta gerçekleşen doğumda anne Jenny Büttner ve bebeği Ida’nın sağlığının iyi olduğu belirtildi.

Kliniğin Salı günü bildirdiğine göre, küçük Ida 5140 gram ağırlığında ve 60 santimetre boyunda doğdu. Anne ve babasının boylarının da 1,76 ve 1,92 metre olduğu belirtildi.

NORMAL DOĞUMLA DÜNYAYA GELDİ

Başhekim Georgi Marinov, Ida’nın normal doğumla dünyaya geldiğini belirtti. Doktor Marinov bu kadar büyük bir bebeğin normal doğumla dünyaya gelmesini “oldukça sıra dışı” olarak nitelendirdi.

Winterfeld’de ikamet eden anne Jenny Büttner, doktorların aslında bebeğin doğum ağırlığının 1000 gram daha az olacağını varsaydığını belirtti. Bu nedenle daha önceden satın aldığı eşyaların bebeğine çok küçük geldiğini ifade etti.

“XXL BEBEK”

Her ne kadar Ida bebek “XXL bebek” olarak adlandırılsa da Almanya rekortmeni değil. Almanya’nın rekortmen bebeği, 15 Ekim 2020’de Brandenburg eyaleti, Cottbus kentindeki Carl Thiem Kliniğinde dünyaya geldi. Sözü edilen Leander bebek sezaryen ile doğdu ve doğduğunda 6,7 kilogramdı.

Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na giren tüm zamanların en ağır bebeği ise 1879’da ABD’de doğdu. Neredeyse 11 kilo ağırlığında doğan bebek, ancak 11 saat hayatta kalabildi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx