Kirada Yüzde 25 Sınırı Bitiyor mu?

Geçtiğimiz yıl, kira fiyatlarındaki sert artış sonucu önlem alınmış ve temmuz ayından itibaren konut kira artışları yüzde 25’le sınırlandırılmıştı. Buna göre 2 Temmuz 2024 tarihine kadar konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak” dedi.

Konut kiralarında kira artış sınırının belirlenmesinde TÜFE’nin on iki aylık ortalaması baz alındı ve geçen yıl yürürlüğe giren kira artış sınırı sona eriyor. Bakan Tunç, “Kiralardaki aşırı artışları engellemek için TBMM’de yüzde 25’e sınırlandırıldı. Ancak bu kısıtlama Temmuz’da sona erecek. Fahiş artışların önüne geçmek için yasa koyucunun takdiri önemli” dedi.

Kira artış sınırlamasına ilişkin olarak Tunç, “Kira sorununun çözümü, daha fazla konut üretmekle mümkün olacak. Daha fazla konut üretimi, kiraları aşağıya çekecek. Maliye Bakanının enflasyon hedeflerine baktığımızda, kira sınırlamasının uzatılmasına gerek olmadığı görülüyor. Yüzde 25 kira artışı sınırının devam etmesine gerek kalmayacak gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

Kira artış oranı sınırı bir yıl daha uzatılmıştı ve 2 Temmuz 2023 ile 2 Temmuz 2024 tarihleri arasında konut kiralarında kira artış oranı üst sınırı yüzde 25 olarak belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx