Bir Poşette El ve Ayakları Bağlı Halde Ölü Bulunmuştu! 5 Yaşındaki Minik Eymen’nin İstismar Edildiği Ortaya Çıktı

2019 yılının eylül ayında İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, eşi ölen Mine Durak’ın oğluna iyi bakmadığı ve şiddet uyguladığı ihbarı ile harekete geçti. Polis, uzun süre eve gelmeyen Mine Durak’ı yakınlarının yanında bulmuş küçük Eymen’e ise ulaşamamıştı. Polise çelişkili ifade veren Durak, oğlunun erkek arkadaşı tarafından dövülerek öldürüldüğünü öne sürmüştü.

KÜÇÜK EYMEN EL VE AYAKLARI BAĞLI HALDE BİR POŞETİN İÇİNDE BULUNMUŞTU

Mine Durak’ın gösterdiği yerde arama yapan polis, ağzı tuğlayla kapatılmış tandır çukurundaki poşette, Eymen’in elleri ve ayakları bağlı cenazesini buldu. Polis ekipleri, Mine Durak ile sevgilisi Serkan Elçetin ve onun erkek kardeşi E.E.’yi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Durak ve Elçetin, tutuklanmış, E.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İLK KARAR BOZULDU

Soruşturmanın ardından dava açıldı. Karar duruşmasında; sanıklardan Mine Durak’a ‘nitelikli kasten öldürme’ ve ‘eziyet’ suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 7 yıl hapis, Serkan Elçetin’e de aynı suçlardan ağırlaştırılmış ömür boyu ve 6 yıl hapis cezası verildi. Sanık avukatları cezanın fazla, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) cezaların az olduğu gerekçesiyle karara itiraz etti.

Dosya, İstinaf Mahkemesi’ne taşındı. Yerel mahkeme, sanık Serkan Elçetin’in cep telefonunun kilitli olması nedeniyle incelenemediği için bilirkişi incelemesi yapılması gerektiğine karar verdi. Sanık Durak’ın da cezai ehliyeti konusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor talep edip, yerel mahkemenin kararı bozuldu.

BİLİRKİŞİ RAPORU: MİNİK EYMEN İSTİSMAR EDİLMİŞ

Serkan Elçetin’in telefonunda Eymen’in yaşça büyük bir erkeğin istismarına uğradığı görüntülerin olduğu, bir araçta tamamen çıplak halde ve vücudu ile yüzünde darp izinin görüldüğü fotoğrafların bulunduğu belirtildi. Mine Durak’ın minik Eymen’i istismar ettiği görüntüler olduğu bildirildi. İncelemede, Durak’ın uyuşturucu madde yapımında kullanılan bir mekanizmayla çekilmiş video kaydının da bulunduğu tespit edildi.

‘CEZAİ SORUMLULUĞU TAM’

Elçetin’in telefon kaydında, ‘Aa Annem’ olarak kayıtlı kişiden, ‘Sen Mine’ye mesaj at. Oğlunun ifadesini alacakmış. Götürsün, gitsin. Polis çok ciddi konuştu. Sakın yanlış bir şey söyleme oğlum’ şeklinde mesajların olduğu da yine raporda yer aldı. Mine Durak’a yapılan muayene sonucunda cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtildi.

İSTİSMARCILAR VERİLEN CEZAYA İTİRAZ ETTİ

Mahkeme heyeti, Durak ve Elçetin’i birlikte ‘fikir ve eylem birliği içinde hareket edip kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanıklara, ‘çocuğun nitelikli istismarı’ suçundan 20’şer yıl hapis cezası verildi. Suçun birden fazla kişiyle gerçekleştirilmesi nedeniyle 30’ar yıla yükseltildi. ‘Cebir ve tehdit’ ile gerçekleştirilmesi ve birden çok kez zincirleme olarak gerçekleşmesi nedeniyle her iki sanığın cezaları artırılıp, 67’şer yıl 6’şar aya çıkarıldı. Sanığa yasalar gereği 30 yıldan fazla ceza verilemeyeceği için, bu cezaları 30’ar yıl hapis cezasına çevrildi. Heyet, Elçetin ve Durak’ı, ‘eziyet’ suçundan da 8’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık avukatları itiraz etti. Yargıtay, hukuka aykırılık bulunmadığına karar verip ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 38’er yıl hapis cezasını onadı.

İSTİSMAR SUÇUNDAN BİR DAVA DAHA AÇILDI

Sanıklar hakkında; cinsel istismarda bulundukları anların görüntülerini kayda alarak ‘müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak’ suçundan ayrı ayrı 10’ar yıla kadar hapis istemiyle bir dava daha açıldı. Tutuklu sanıklar, duruşmaya katılmadı. Sanık Serkan Elçetin’in davanın gizli görülmesi yönünde daha önce yazılı olarak verdiği talep reddedildi.

‘SANIKLAR İNSANLIK SUÇU İŞLEMİŞTİR’

Ardından işlediği bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan Eymen Sadık Durak’ın ağabeyi Önder Durak, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Önder Durak, “Eymen öz kardeşimdir. Mine Durak, üvey annemdir. Sanıklar insanlık suç işlemiştir. En üst sınırdan cezalandırılmalarını istiyorum. Şikayetçiyim” dedi.

Duruşma, eksik hususların giderilmesi için ertelendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx