Annesi, ölümcül hastalığa yakalanan 7 yaşındaki oğlunu öldürdüğünü itiraf etti

T24 Dış Haberler

İngiltere’de bir anne, ölümcül hastalığı olan oğlunun acısını hafifletmek için yüksek dozda morfin vererek öldürdüğünü itiraf etti. 

Antonya Cooper‘ın oğlu Hamish Cooper’a, henüz 5 yaşındayken nadir görülen bir çocukluk kanseri olan 4. evre nöroblastom teşhisi kondu ve 1 Aralık 1981’de 7 yaşındayken evinde hayatını kaybetti.

Oxfordshire’daki Abingdon’da yaşayan Neuroblastoma UK’nin eski başkanı Cooper, küçük oğlunun hayatının sonuna doğru dayanılmaz acılar çektiğini söyledi.

BBC Radio Oxford’a konuşan Cooper, “Ona yüksek dozda morfin verdim ve bu sessizce hayatına son verdi” itirafında bulundu. 

Polisin o zamandan beri iddialarla ilgili’soruşturma yürüttüğü belirtilirken, yapılan açıklamada, “1981 yılında 7 yaşında bir çocuğun yardımlı ölüm vakasına ilişkin raporlardan haberdar olunduğu” belirtildi. 

Oğluyla geçirdiği son anları anlatan Cooper, “Gecenin bir yarısı onun başucundaydık. Ağrısı olduğunu söylüyordu, ben de ‘Ağrını almamı ister misin?’ diye sordum. Bana yalvardı. Ben de ona morfin verdim ve huzurla gözlerini kapattı” diye konuştu. 

Ötanazi, yani bir kişinin acısını hafifletmek için kasıtlı olarak hayatına son verme, İngiltere’de yasadışı ve cinayet suçuyla yargılanmayı gerektiriyor. 

Şu anda tedavisi olmayan kanseriyle yaşayan Cooper, cinayeti kabul ettiğini dile getirdi. Radyo programına yaptığı açıklamada, “Hamish’in huzur içinde ölmesine izin verdiğim için 43 yıl sonra gelip beni cezalandırmak isterlerse sonuçlarına katlanırım ama çabuk olmaları lazım, çünkü ben de ölüyorum” dedi. 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx