Ameliyat sonrası penisinin olmadığını fark etti: Hastanede ‘organ kaçakçılığı’ iddiası

Hindistan’da Mujahid isimli 20 yaşındaki bir erkek, kendisine kendi bilgisi ve rızası olmadan cinsiyet geçiş ameliyatı yapıldığını iddia etti. Uttar Pradeş eyaletinde yaşanan olayın, Muzaffarnagar şehrindeki bir tıp fakültesinden doktorların da yardımıyla, Omprakash isimli başka bir erkek tarafından gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

NDTV’nin haberine göre, iddiaya konu olan olay, Mansoorpur’daki Begrajpur Medikal Koleji’nde yaşandı. Sanjak köyünde yaşayan 20 yaşındaki Mujahid, 3 Haziran’da Omprakash isimli kişinin kendisini kandırdığını, kolejdeki doktorları da ikna ederek kendisine cinsiyet geçiş ameliyatı yaptıklarını ve cinsel organını aldıklarını anlattı.

‘HİSSELERİNİ ÜZERİME GEÇİRİP LUCKNOW’A GİDECEĞİM’

Mujahid’in iddiasına göre, Omprakash kendisini son iki yıldır tehdit ve taciz ediyordu. Mujahid’e hastanede muayene olmasını gerektiren bir sağlık sorununun olduğu söylendi. O da kendisine eşlik eden Omprakash ile birlikte hastaneye gitti.

Mujahid’e burada anestezi uygulandı, 20 yaşındaki adam ardından ameliyata alındı. Mujahid, “Beni buraya getirdi; ertesi sabah ameliyat olmuştum” diyerek bilinci yerine geldiğinde Omprakash’ın kendisine cinsiyetinin değiştiğini söylediğini iddia etti.

Buna göre, Omprakash, Mujahid’e bundan sonra kendisiyle yaşamak durumunda olduğunu, kendisiyle resmi nikahla evlenmek için hazırlık yaptığını, ailesinden ya da akrabalarından kimsenin bundan sonra kendisini kabul etmeyeceğini söyledi. İddiaya göre, Omprakash, adamın babasını vurma ve aile topraklarındaki hissesine el koyma tehdidinde de bulundu. Mujahid, “Bana, ‘Babanı vuracağım, topraklarındaki hissen benim olacak, sonra da onu satıp Lucknow kentine gideceğim’ dedi” ifadelerini kullandı.

‘HASTANEDE ORGAN KAÇAKÇILIĞI YAPILIYOR’

Bunun üzerine, Bharatiya Kisan Sendikası’ndan (BKU) işçiler, ameliyatın yapıldığı iddia edilen tıp fakültesinde eylem yaptı, Omprakash ile olayda dahli bulunan doktorlar hakkında derhal işlem başlatılması talebinde bulundu. Polis, eylemcilerle yaptığı konuşmada, iddialarla ilgili etraflıca bir soruşturma yürütüleceğini taahhüt etti.

BKU’dan çiftçi lideri Shyam Pal’ın iddiasına göre, yaşanan bu olay esasında, daha geniş bir bağlamda hastanedeki organ kaçakçılığı meselesine işaret ediyordu. Pal, hastanede bazı kişilerin organ toplama ve rıza olmadan cinsiyet geçiş ameliyatı için insanları hedef aldığını ileri sürdü. Pal, “Bu, çok talihsiz bir durum. Vücut parçalarını yasa dışı bir şekilde satma uygulamasının derhal durdurulmasını talep ediyoruz. Bunda dahil olan herkes, hastane yönetimi ve bu suçu kolaylaştıranlar da dahil olmak üzere, yaptıklarından sorumlu tutulmalı ve cezalandırılmalı” ifadelerini kullandı.

ŞÜPHELİ ERKEK GÖZALTINA ALINDI

Pal, Mujahid’in babasının 16 Haziran’da polise giderek oğlunun yaşadığı olayla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu, Omprakash’ın da bunun üzerine gözaltına alındığını belirtti. Pal, Mujahid’e tazminat ödenmesi talebinde de bulunurken, polis gözaltındaki şüphelinin yanı sıra hastane çalışanları hakkında da soruşturma yürütüyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx